T: 051 630 202, 681 941 F: 051 630 212 E: info@tiskara-futura.hr

Tiskara Futura RijekaUsluge - Tiskara Futura Rijeka

Grafičko oblikovanje (design)

Ukoliko nemate osobu ili tvrtku za izradu promotivnih materijala, slobodni smo Vam ponuditi naše usluge oblikovanja i pripreme ili Vam pomoći pri realizaciji istih. Stoga  ćemo se vrlo rado prihvatiti razrade Vaših ideja ili krenuti od nule i ponuditi Vam idejna rješenja vizualnog identitea ili promotivnih materijala po potrebi.
U rubrici "Proizvodi" želimo Vam pribiližiti neke naše proizvode tj. radove kako bi stekli jasniju sliku o nama. Većinu radova smo izradili od same ideje do gotovog proizvoda.

Grafička priprema

Gotovu grafičku pripremu primamo u slijedećim formatima: PDF, EPS, JPEG i TIFF (bez layer-a). Sve datoteke moraju biti u CMYK-u (icc profil: COATED Fogra 27 ili 39) u pravilnoj rezoluciji (200-400 dpi), pravilnim dimenzijama, napustom od 3mm. PDF mora biti u verziji PDF 1.3, standard PDF/X-1a:2001, unutar EPS-a moraju biti embedirani odnosno "ugrađeni" svi fontovi. Primamo i "otvorene" datoteke (dodatno naplaćujemo rad s takvim datotekama) u slijedećim programima: Corel ver.12, Illustrator CS5 i InDesign CS5. Ako dostavljate materijale kao "otvorene" datoteke, oni moraju biti u CMYK-u, u pravilnoj rezoluciji, pravilnim dimenzijama, napustom od 3mm, fontovi moraju biti u krivuljama, a linkovi embedirani.
Ako Vam je jedina opcija MS Word molimo Vas da nas kontaktirate osobno kako bi se dogovorili za predaju materijala i izradu nove grafičke pripreme. Molim Vas da prije predaje materijala dobro provjerite sve tekstove i datoteke kako bi izbjegli nepotrebne pogreške.

CTP izrada offset ploča

CTP (Computer to plate) osvjetljivač ploča omogućuje nam izradu offset ploča direktno iz računala bez potrebe za izradom filmova i ručnom montažom (brža, kvalitetnija i precizinija izrada tiskovne forme). Opremljeni smo CTP osvjetljivačem Heidelberg Topsetter koji osvjetljava ploče do formata B1.

Offset tisak

Offset tisak je tehnika tiska za umnožavanje u većim nakladama, gdje se boja prenosi sa offsetne ploče na gumu, a s gume na arak papira.
Tom se indirektnom tehnikom tiska postiže visoka kvaliteta otiska, te u slučaju velike naklade visoka financijska isplativost.
Standardno se u offsetu tiska iz 4 boje (CMYK), ali se koriste i tzv. spotne boje koje se tiskaju pojedinačno ili dodano na CMYK.
U našoj tiksari imamo nekoliko offset strojeva:
- Miller, 4-bojni stroj B2 formata
- Miller, 2-bojni stroj B1 formata
- Heidelberg GTO, 1-bojni stroj A3+ formata

Dorada

Dorada je proces proizvodnje koji slijedi nakon tiska i sušenja boje u kojem proizvod dobiva svoj konačni oblik. To je proces proizvodnje koji podrazumijeva poslove sabiranja, obrezivanja, savijanja, žljebljenja, toplog plastificiranja (mat, sjaj), uvezivanja spiralom ili žicom, lijepljenja u meki uvez, šivanja itd.

© 2012-2013 TISKARA FUTURA d.o.o. - sva prava pridržana | Izrada web stranice: NEON STUDIO